2018-02-07 09:41:10• hírek • Bede Emőke

Hat életet követeltek a munkahelyi balesetek Szatmár megyében

Nyilvánosságra hozta a Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) a tavalyi évre vonatkozó kimutatásait. Mint kiderült, 2017-ben 67 munkahelyi baleset történt, ebből 6 halálos kimenetelű volt.

Az ITM beszámolójából nem csak az derül ki, hogy hány munkahelyi baleset történt 2017-ben , hanem az is, hogy hány büntetést róttak ki tavaly a hivatal azon munkatársai, akik a munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet ellenőrizték. A beszámoló szerint 1508 esetben osztottak büntetést az ellenőrök, ezek nagy része azonban csak írásbeli figyelmeztetés volt. Csupán 89-en kaptak pénzbírságot, ezek összértéke megközelíti a fél millió lejt.
 

Ám nem minden esetben úszták meg a munkáltatók egy ejnyebejnyével, egy esetben teljes mértékben beszüntették a tevékenységet, ugyanis a munkahely folyamatos veszélyt jelentett az alkalmazottakra. Tizenhárom munkagépet pedig kivontak a használatból, mivel ugyancsak veszélyesnek ítélték őket.
 

Természetesen a munkaviszonyt igazoló szerződéseket is átvizsgálták: 872 esetben találtak törvénysértést. A közel 900 ügyben 88-an kaptak pénzbírságot összesen 305 800 lej értékben. Az ellenőrzések mellett az ITM azt is fontosnak tartotta, hogy különféle tájékoztató előadások segítségével hívja fel az alkalmazottak és a munkaadók figyelmét jogaikra és kötelességeikre, valamint az aktuális munkaügyi törvényekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: